I rýže zastudena může chutnat dobře, stačí vědět, jak ji připravit. Do pokrmu můžete přidat i grilované masíčko.
Ingredience:
150 g dlouhozrnné rýže
100 g černých oliv (bez pecek, celé nebo nakrájené)
150 g cherry rajčátek (nebo klasických rajčat)
2 hrsti baby špenátových listů
1 menší červená cibule
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce limetové šťávy
sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvé bylinky, výborná je například bazalka
Postup:
Rýži propláchněte a uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření ji pozvolna sceďte.
Cherry rajčátka překrojte na poloviny. Červenou cibuli nakrájejte na tenké půlměsíčky. Špenátové listy opláchněte a dobře osušte. Olivy nechte celé nebo je pokrájejte na kolečka.
V míse spojte vychladlou rýži, rajčátka, špenát, olivy a červenou cibuli.
Salát zakapejte olivovým olejem a citronovou šťávou nebo balzamikovým octem. Osolte, opepřete a případně přidejte nasekané čerstvé bylinky. Uvidíte, že budete mít boule za ušima.
Taky mám ráda rýži, ale nikdy bych neřekla, že ji můžu jíst i studenou. Ten citrusový přeliv zní zajímavě!