Lehce pikantní pokrm s fazolkami je ideální na zdravou večeři.
Ingredience:
500 g mletého masa
200 g rýže (ideálně dlouhozrnná)
hrst mražených fazolových lusků
1 červená kapie
1 limeta (šťáva i kůra)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté pikantní papriky
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Obvykle ji propláchnete studenou vodou a vaříte v osolené vodě. Jakmile je rýže hotová, nechte ji stranou.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno, kapii na proužky.
V hluboké pánvi nebo woku rozpalte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a krátce je osmahněte. Poté přidejte mleté maso, osolte a opepřete a smažte, dokud nezhnědne.
K masu přidejte nakrájenou papriku a fazolové lusky.
Přidejte mletou papriku, promíchejte a nechte krátce prohřát, aby se chuť koření pěkně rozvinula.
Na závěr přidejte uvařenou rýži, dobře promíchejte a pokrm dochuťte šťávou z limety. Pokud máte rádi, můžete přidat i trochu nastrouhané limetové kůry. Maso můžete servírovat také na rýži.
Prý pokrm dobrý pro zdravou večeři a rýže je asi dobrá kombinace se všechny tyto ingredience. Zkusim to uvařit doma.
Super nápad na večeři, mám ráda pikantní jídla! Asi to vyzkouším s kamarádkou, když budeme poslouchat naši oblíbenou hudbu.
Tuhle rýži bych si dala po každém sportovním výkonu! Má v sobě vše potřebné a ještě je lehce pikantní!
Zní to jako jednoduchý a chutný recept! Asi to vyzkouším, vypadá to na zdravou volbu pro rychlou večeři.
Rýže s mletým masem a fazolkami mi přijde jako skvělá kombinace! Navíc je pokrm i zdravý, takže to je ideální večeře.
Tahle rýže po asijsku vypadá skvěle! Ráda zkouším nové recepty, zvlášť když mají pikantní příchuť. Určitě to brzy vyzkouším!