Roláda není jen španělský ptáček. Vychutnat si ji můžete i jinak.
Suroviny:
3 plátky hovězího masa
1 cibule
4 lžičky kaparů
3 nakládané okurky
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
4 plátky špeku
300 ml vývaru
hrst petrželky
3 snítky rozmarýnu
1 lžička dijonské hořčice
sůl, pepř
Postup:
Cibuli a okurky si nasekejte na kousky, česnek na tenké plátky. Plátky masa rozložte vedle sebe na pracovní desku, rozklepejte, osolte a opepřete z obou stran.
Maso naplňte směsí z cibule, okurky a česneku a přidejte kapary, petrželku, rozmarýn a na kostičky nakrájený špek.
Rozpalte si ve velkém hrnci olej a mezitím maso srolujte do rolády a zajistěte špejlemi.
Hovězí roládu opečte ze všech stran. Pak ji podlijte zeleninovým vývarem a v troubě na 190 °C duste 50 minut. Podávejte s opečenými bramborami.