Vláčný korpus s jemným krémem si zamilují i odpůrci mrkve, protože v něm není cítit a dort je prostě výtečný.
Potřebujete:
✿ 250 g mrkve
✿ 1 lžičku soli
✿ 230 g hladké mouky
✿ 3 vejce
✿ 1 prášek do pečiva
✿ 1 lžičku perníkového koření
✿ 100 g ořechů
✿ 250 ml oleje
✿ 230 g cukru krupice
Krém:
✿ mléko
✿ 230 g krémového sýru
✿ 1 lžíci cukru
1. V míse prošlehejte vejce s cukrem a olejem. Do jiné mísy si prosejte mouku, prášek do pečiva, sůl a koření a promíchejte.
2. K vejcím přidejte sypkou směs, přisypejte nahrubo nastrouhanou mrkev a ještě nasekané ořechy a vymíchejte hladké těsto. Rozdělte ho napůl a v kulatých formách upečte v troubě při 160 °C asi 40 minut dva korpusy a nechte je vychladnout.
3. Mezitím prošlehejte krémový sýr s mlékem a cukrem. Krém by měl být hustší, proto mléka stačí jen trochu, namažte krém na korpus, přiklopte druhým a zbylý krém rozetřete po povrchu. Dort můžete ozdobit mrkvičkami z mandlového těsta, mletými ořechy apod.