Mějte v lednici v záloze chlazené listové těsto a budete mít jistotu, že je stále něco praktického po ruce, co poslouží, když přijde nečekaná návštěva. Ovoce do koláče kombinujte podle chuti a sezony.
Ingredience: na 1 plech
1 balení chlazeného listového těsta
500 g meruněk
miska malin
1 měkký tvaroh
1 vejce
2 vanilkové cukry
několik vyloupaných mandlí
Postup:
Listové těsto rozložte i s pečicím papírem na plech. Tvaroh prošlehejte s vejcem a vanilkovými cukry. Naneste ho na těsto, okraje nechte volné. Navrch přidejte přepůlené meruňky a maliny.
Koláč vložte do trouby předehřáté na 190 0C a pečte asi 25 min. Místo tvarohu lze použít mascarpone, zakysanou smetanu či řecký jogurt. Na závěr koláč posypejte mandlemi.
Doba přípravy: 40 min
Cena za celý koláč: 100 Kč