Na rozdíl od šťavnaté boloňské omáčky připravíte tohle masové ragú velmi jednoduše a rychle.
Ingredience: 5 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 ks cibule, 500 g mletého hovězího masa, 1 ks bobkového listu, 3 lžíce rajčatového protlaku, 125 ml červeného vína, 500 g těstovin, hobliny parmazánu na posypání, sůl, pepř
Postup: V pánvi rozehřejte olej. Česnek oloupejte a podélně rozkrojte. Můžete odstranit klíček.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminy. Opékejte je na oleji dozlatova, přisypejte maso a restujte ho dohněda. Vařečkou rozmačkávejte kousky masa.
Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a vmíchejte rajčatový protlak. Za častého míchání povařte. Přilijte víno a vařte zhruba 5 minut, až se vstřebá.
Dochuťte solí a pepřem. Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Podávejte s masovým ragú a parmazánem.