Nejlepší je jen tak s čerstvým plátkem chleba nebo rýží.
Ingredience: 3 cibule, 6 paprik, 5 rajčat, 5 vajec, sůl a pepř, 1–2 lžíce slunečnicového oleje
Postup: Nakrájejte cibuli a nechte ji na troše oleje v hluboké pánvi lehce zpěnit. Přidejte na malé kousky nakrájené papriky.
Asi 3 minuty počkejte, až začnou povolovat a přidejte na malé kousky nakrájená rajčata. Pokud chcete přidat zvlášť opečenou klobásu, přidejte ji před rajčaty.
Osolte, opepřete, podlijte lehce vodou, pokud je potřeba a zelenina se připéká, a nechte vařit. Hotovo je, když jsou rajčata povolená.
V té chvíli přijdou na řadu předem rozšlehaná vejce. Těmi zeleninu polijte. Pak už jen chvilku povařte. Když mají vejce pevnější konzistenci, je hotovo.