Stačí pár obyčejných ingrediencí a malé zapékací mističky a můžete vytvořit královskou snídani, která na vašeho partnera určitě zapůsobí. Ideální pokrm pro líné nedělní dopoledne.
Ingredience:
2 vejce
4 plátky šunky
3 malá rajčátka
60 g sýru brie
1 lžíce olivového oleje
máslo na vymazání pečicí mísy
2 lžíce smetany ke šlehání
10 lístků čerstvé bazalky
4 stroužky česneku
sůl, pepř
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Rajčátka si nakrájejte na silnější plátky, dejte je na plech, pokapejte olejem, posypejte lístky bazalky a přidejte nevyloupané, jemně zmáčknuté stroužky česneku. Pečte 10 minut.
Zapékací misku vymažte máslem, podél stěn rozložte plátky šunky a na dno vyskládejte kousky sýru Brie. Rozdělte vejce – žloutky dejte stranou a bílky vyšlehejte spolu se smetanou.
Osolte, opepřete a nalijte do misky. Rajčátka vyndejte z trouby, rozložte je do misky s vyšlehanými bílky se smetanou a nakonec vše ozdobte dvěma zbylými žloutky a pár lístky bazalky. Pečte 10–15 minut.