Tato paštika je ideální jako rychlé pohoštění pro nečekané hosty. Může se servírovat i teplá.
Ingredience: 2 lžíce husího sádla, 4 šalotky, ½ cibule, 2 stroužky česneku, 500 g kuřecích jater, sůl a pepř, 2 kusy ančoviček, 2 snítky rozmarýnu, 1 lžička koňaku, chléb
Postup: V hlubší pánvi rozehřejte 1 lžíci husího sádla a nechte nadrobno nakrájené šalotky, cibuli a česnek zesklovatět.
Vsypte játra, osolte, opepřete a opékejte doměkka zhruba 15 minut. Vidličkou je rozmačkejte na konzistenci hrubší pasty. Přidejte ančovičky a rozmarýn, přilijte koňak a povařte 5 minut. V jiné pánvi rozehřejte zbylé sádlo a opečte na něm krajíce chleba dokřupava.
Na opečené krajíce namažte paštiku a ozdobte šalotkou. Pokud paštiku budete chtít uchovat déle v lednici, zalijte ji ve sklenici trochou sádla.