Miso pasty se vyrábějí fermentací sójových bobů s přidáním rýže nebo ječmene. Prodávají se jako speciální ochucovadlo, které patří také do této skvělé polévky.
Potřebujete:
✿ 1 lžíci řepkového oleje
✿ 4 shiitake houby
✿ 1 svazek čerstvé pažitky nebo jarní cibulky
✿ 1 stroužek česneku
✿ 415 ml hovězího vývaru
✿ 415 ml kuřecího vývaru
✿ 2,5 lžíce bílé Miso pasty
✿ 200 g pevného tofu
1. Houby shiitake spařte na páře a pokrájejte na tenké pátky, česnek na plátky, tofu na menší kostky a pažitku nebo jarní cibulku nasekejte. Miso pastu rozmíchejte v trošce vývaru.
2. V hrnci rozehřejte olej, přidejte houby, pažitku a česnek. Restujte asi 1 minutu, přidejte tofu a restujte ještě 2 minuty.
3. Pak přilijte oba vývary, vmíchejte Miso pastu a vařte, dokud se pasta úplně nerozpustí. Podávejte v hlubších miskách a podle chuti můžete trochu přisolit