Uzenou makrelu rozpůlíme a oddělíme maso od kostí. Dáme si pozor na kůstky, které by nám mohly uváznout v krku. Vykostěnou rybu dáme do misky, smícháme ji se třemi lžícemi plnotučné hořčice a majonézy, klidně i lehkou, pokud řešíme úpřebytečné kalorie.
Dále přidáme jednu jemně nasekanou cibulku a nadrobno nakrájenou kyselou okurku. Pořádně vše promícháme, aby se všechny ingredience propojily. Nakonec do pomazánky přidáme tři natvrdo uvařená vajíčka, která protlačíme přes mřížku nebo nakrájíme.
Dochutíme drceným pepřem. Solit není potřeba , protože makrela je sama o sobě dost slaná. Makrela je příjemnou náhradou plechovkových sardinek. Pomazánka má výraznou chuť a je hodně masitá. Pokud máte po ruce nějakou čerstvou bylinku, nebojte se experimentovat.
.