Do náplně můžete připravit i hustý vanilkový pudink. Sladký jemný krém bude skvěle ladit s kyselým ovocem.
Ingredience: na 1 závin
● 1 plát chlazeného listového těsta
● 400 g rybízu
● 3 lžíce třtinového cukru
● 1 lžička mleté skořice
● 4 lžíce mletých mandlí
● 1 vejce na potření
Postup:
Rybíz zbavte stopek. Pokud použijete kompot, slejte ho a nechte okapat. Na plech rozložte plát těsta i s pečicím papírem, ve kterém byl zabalený. Posypte jej mletými mandlemi tak, aby okraje zůstaly volné. Rybíz promíchejte s třtinovým cukrem a rozložte jej na těsto.
Poté opatrně zatočte. Těsto na okrajích pevně přimáčkněte, aby se při pečení neuvolnila náplň. Poté závin potřete rozšlehaným vejcem. Nakonec ho na několika místech propíchněte vidličkou, aby mohla při pečení unikat pára a závin se nepotrhal. Pečte zhruba 25 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
Příprava: 40 min
Cena za 1 závin: 50 Kč