Zmrazené předsmažené rybí karbanátky po vyjmutí z obalu ještě krátce osmažte a podávejte s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Příprava: 30 min
Náročnost: x x
Cena: 65 Kč
Potřebujete:
200 g rybího masa
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
chilli papričku
1 vejce
sůl, pepř mletý
strouhanku
olej
1 Uvařené rybí maso (kapr, treskq, losos…) zbavte kostí a rozmixujte. Přidejte vejce, osolte, opepřete a přidejte najemno nakrájenou chilli papričku a nadrobno pokrájený česnek a cibulky i s částí zelené nati.
2 Vše promíchejte a zahustěte strouhankou tak, aby byla směs kompaktní, ale ne příliš tuhá. Ze směsi vytvořte menší placičky.
3 Rybí karbanátky krátce osmahněte na oleji a přendejte na ubrousek, a dobře osušte přebytečný tuk. Po vychladnutí je zmrazte na tácku, pak po porcích zabalte do mikrotenové fólie, označte datem a uložte do mrazáku.