Použijte na ně pangase, tresku nebo filety z jiné bílé ryby. Karbanátky budou chutnat v housce nebo s bramborovou kaší.
Ingredience: 4 porce
● 500 g ryby
● 1 šalotka
● 4 ve slupce uvařené brambory
● 1 vejce
● 4 lžíce ovesných vloček
● sůl
● pepř
● 1 lžíce nasekané petrželky
● olej na smažení
Postup:
Rybí filety osolte a poté je na trošce oleje opečte. Opečené kousky pak natrhejte vidličkou a dejte do mísy. Brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte je do mísy spolu s vejcem, najemno nakrájenou šalotkou a ovesnými vločkami. Směs osolte, opepřete a přidejte petrželku.
Poté vše důkladně promíchejte. Nechte chvilku odpočinout a následně ze směsi tvarujte vyšší placičky. Opečte je na oleji dozlatova.
Pokud nechcete smažit, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč