Ryba a bílé víno, to jde velmi dobře dohromady. Víno zmírní rybí chuť, takže pokrm bude chutnat i těm, kdo ryby jinak moc nemusí.
Ingredience na 4 porce:
4 filety z bílého rybího masa (např. treska)
200 ml bílého vína
1 citron
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce kapar
sůl
pepř
bylinky dle chuti (např. kopr, petrželka)
Postup:
Rybí filety osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a filety z obou stran opečeme. Přidáme nasekaný česnek, zalijeme bílým vínem a dusíme na mírném ohni asi 10 min.
Filety opatrně vyjmeme, šťávu z pánve přecedíme a dochutíme bylinkami. Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou zeleninou.
Doba přípravy: 50 min
Cena: 140 Kč
Ryba a víno, to je super kombinace. Určitě to udělám, moje děti ryby milují.
Miluju kombinaci ryby a bílého vína! Tento recept vypadá skvěle a určitě ho vyzkouším.
Super recept, nikdy mě nenapadlo rybu kombinovat s bílým vínem. Dnes to zkusím!
Rybí filé s vínem zní jako skvělý nápad na večeři! Určitě to vyzkouším, i když obvykle ryby nejím.