Milovníci hamburgerů si jistě přijdou na své s jeho domácí rybí variantou. Je zdravější a přitom vynikající.
Potřebujete:
✿ 300 g filé
✿ 2 vejce
✿ 2 lžíce mléka
✿ koření na ryby
✿ strouhanku
✿ olej
✿ 4 listy zeleného salátu
✿ 1 rajče
✿ ½ červené cibule
✿ tatarskou omáčku
✿ 4 burgerové housky
✿ sůl, pepř
1. Rybí filé uvařte v trošce vody, slijte a v míse rozmělněte vidličkou. Ochuťte solí, pepřem, kořením na ryby. Přidejte vejce rozšlehaná s mlékem, promíchejte a zahustěte trochou strouhanky.
2. Ze směsi vytvořte čtyři kulaté karbanátky a opečte je z obou stran na pánvi s trochou oleje nebo na grilu dozlatova. Mezitím rozřízněte housky, spodní polovinu poklaďte listem salátu, plátkem rajčete a červené cibule.
3. Na zeleninu položte opečený rybí karbanátek, přelijte trochou tatarské omáčky, přiklopte horní polovinou housky a ihned podávejte. Můžete přidat i jinou zeleninu, bylinky, plátek sýra. Podávejte s hranolky.