Nebojte se, že by takto připravená ryba byla přesolená. Maso bude mít dokonalou chuť a bude křehké a šťavnaté.
Ingredience:
1 celá ryba (může to být losos, treska, pražma, mořský vlk…), vykuchaná a zbavená žaber
1 svazek bylin (tymián, estragon, kopr, bazalka, oregano…)
1 citron v bio kvalitě
2 až 3 kilogramy mořské soli (podle velikosti ryby)
2 až 3 bílky
Postup:
Rybu omyjte a osušte. Do břišní dutiny vložte svazek bylinek a citron nakrájený na osminky. Na dnou pekáče nasypte dvoucentimetrovou vrstvu soli. Položte na ni rybu. Zbylou sůl promíchejte s bílky a vzniklou hmotou rybu pečlivě přikryjte.
Krustu k rybě dobře přimáčkněte. Rybu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Doba pečení závisí na velikosti ryby, na každých 500 g počítejte s 15 minutami. Po upečení solnou krustu opatrně rozbijte a rybu vyndejte ven. Podávejte s jednoduchým zeleninovým salátem a pečivem.
Doba přípravy: 15 min
Cena: 250 Kč
Vypadá to docela jednoduše, ale trochu se bojím toho množství soli… Ale asi to zkusím, když je to tak doporučované.
Něco pro milovníky jednoduchých a chutných jídel! Kombinace bylinek a citronu určitě dodá rybě perfektní chuť.
Tato metoda přípravy ryby mě fascinuje. Opravdu bych měla chuť vyzkoušet ty různé bylinky, jak krásně doplní chuť ryb.
To zní zajímavě! Vždycky jsem si myslela, že to bude přesolený, ale jak to popisujete, určitě to zkusím u nás v Olomouci doma udělat.