Malé křehké cukroví původem z Itálie si už dávno oblíbili Francouzi a po nich celý svět.
Příprava: 45 min (bez odležení)
Náročnost: x x x
Cena: 125 Kč
Potřebujete:
110 g bílků
140 g mandlové mouky
120 g cukru moučky
110 g cukru krupice
gelové potravinářské barvivo
Krém:
250 g mascarpone
50 ml smetany ke šlehání
1–2 lžíce cukru moučky
1 Smíchejte moučkový cukr s moukou, dejte do mixéru a lehce promixujte a pak směs 3x prosejte.
Do mísy dejte bílky a šlehejte na střední rychlost 2 minuty, pak zvyšte rychlost, šlehejte 3 minuty a každou minutu přisypejte třetinu cukru krupice. Nakonec přidejte pár kapek barviva a šlehejte 6 minut.
2 Do tuhého sněhu důkladně vmíchejte po třetinách směs mouky s cukrem. Těsto nalijte do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvořte kolečka o průměru cca 3 cm, s rozestupy cca 2 cm.
Pak s plechem 10x bouchněte o linku, aby unikly bublinky a nechte hodinu odpočinout.
3 Makronky pečte v troubě při 150 °C 15 minut. Mezitím v míse šlehejte minutu smetanu, přidejte mascarpone s cukrem a šlehejte, než se začnou dělat špičky, Krém dejte vychladit a čistým zdobicím plňte polovinu makronek. Přiklopte druhou polovinou a lehce je zmáčkněte k sobě.