Co si připravit k vydatné večeři? Překvapte svou rodinu výborným steakem na pepři.
Ingredience:
2 rump steaky
2 lžíce nakládaného pepře
čerstvě drcený pepř
maldonská sůl
250 ml smetany ke šlehání
rostlinný olej
Postup:
Steakové maso lehce naklepejte klouby na rukou.
Dobře si ho osolte a opepřete.
Nechte jej aspoň 10 minut odležet při pokojové teplotě.
Rozpalte si pánev a nechte na ní rozehřát olej, nejlépe olivový.
Steak zprudka z obou stran orestujte. Pokud ho chcete propečený takzvaně medium, postačí ho restovat z každé strany 4 minuty. Případně ho restujte 5 až 6 minut.
Hotový steak zabalte na 5 minut do alobalu a nechte ho dojít.
Do výpeku na pánvi si přilijte smetanu a přidejte nakládaný pepř i s lákem.
Minutu až dvě míchejte. Steak servírujte rozkrájený a přelitý omáčkou.
To vypadá fakt dobře. Pepřová omáčka je top!
Super recept! Hned zítra vyzkouším, jsem zvědavá, jak to bude chutnat s tím maldonským solí.
Milujeme s manželem steaky a tahle pepřová omáčka vypadá skvěle. Děkuji za tip!
Oh, tenhle recept mě nadchl! Už se těším, až si ho vyzkouším doma.