Jednoduchý, ale zapeklitě dobrý. Osvěžující salát z rukoly a ředkviček servírujte třeba jako zdravou přílohu.
Suroviny na 4 porce
– vanička rukoly (asi 200 g) – svazek ředkviček (asi 150 g) – 150 g dýně (máslová nebo Hokkaidó) – olivový olej – limetková šťáva – sůl, pepř
Postup
1. Dýni oloupejte (Hokkaidó stačí jen očistit) a dejte péct do trouby při 190 °C doměkka, asi 30 minut.
2. Rukolu omyjte, osušte a natrhejte do mísy. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky. Upečenou dýni nakrájejte na kostičky. Osolte, opepřete a všechny ingredience zlehka promíchejte.
3. Nakonec zakápněte olivovým olejem a limetkovou šťávou. Naservírujte na talíře a ihned podávejte.