Suroviny na 4 porce:
250 g keříčkových rajčat
250 g tomatillos (mochyně mexická)
2 papričky jalapeño
na podávání:
½ oloupané cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce čerstvého koriandru
2 lžičky soli
60 ml vody
8 celých vajec
4 kukuřičné tortilly
slunečnicový olej
Postup:
Tomatillos oloupeme, omyjeme a na mírném ohni spolu s rajčaty, česnekem, cibulí a jalapeño papričkami opečeme (10–15 minut). Rajčata oloupeme a papričkám odřízneme stopku a překrojíme na půl. Rajčata rozmixujeme s lžičkou soli, 1 jalapeño a stroužkem česneku.
Rajčatovou salsu dáme stranou. Opečené tomatillos, lžičku soli, 1 jalapeño, opečenou cibuli, 3 lžíce nasekaného koriandru a 60 ml vody také rozmixujeme. Příliš hustou salsu verde můžeme zředit vodou. Na oleji opečeme volská oka.
Pánev vytřeme a vždy na 2 lžících oleje osmažíme tortilly. Dáme je na talíř, na ně volská oka, z nichž jedno přelijeme salsou verde a druhé rajčatovou salsou. Podáváme s jemně nakrájenou jalapeño papričkou a čerstvým koriandrem.