Tradiční kuchyně s netradiční obměnou bude v tomto případě slavit velký úspěch.
Suroviny:
2 plátky hovězího masa vhodného na steak
2 vejce
5 snítek rozmarýnu
2 lžíce másla
hrst čerstvé petržele
3 lžíce sýru grana padano
olivový olej
10–15 kešu oříšků
1 stroužek česneku
kvaltní sůl a pepř
Postup:
Nejprve si připravte omáčku. Do mixéru vhoďte petrželku, nastrouhaný sýr grana padano, na plátky nakrájený česnek a přidejte zhruba 3 lžíce oleje a dle chuti sůl a pepř. Rozmixujte dohladka. Na pánvi si nechte rozpustit máslo a přidejte snítky rozmarýnu.
Až se bylinka rozvoní, dejte na pánev orestovat osolený a bohatě opepřený hovězí steak. Z každé strany postačí 3–5 minut, dle výšky steakového masa. Maso pak zabalte do alobalu a nechte 3 minuty odležet.
Mezitím si na výpeku z masa usmažte volská oka. Steak servírujte s volským okem i se zbytkem výpeku a pokapaný petrželkovým dipem. Přejeme vám dobrou chuť.
Náš tip
Ke steaku se hodí opečené brambory.