Citronově vonící roláda nadchne každého, kdo miluje citrusy.
Ingredience: 4 plátky bílé želatiny, 250 g sýru mascarpone, 40 g cukru moučka, 1 lžíce citronové kůry, ½ citronu, 120 ml smetany ke šlehání, 4 vejce, 80 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 1 lžičky kypřicího prášku do pečiva, špetka soli
Postup: Žloutky a 40 g krupicového cukru vyšlehejte, do pěny po částech vmíchejte směs mouky s kypřicím práškem, pak sníh vyšlehaný z bílků se solí a zbylým cukrem.
Na plechu s pečicím papírem pečte na 190 °C 10 minut. Horký plát přeložte na utěrku posypanou moučkovým cukrem, ihned zarolujte a nechte vychladnout.
Náplň: Želatinu zalijte trochou vody, ať nabobtná, a zahřejte ji max. na 60 °C. Když začne želírovat, přidejte 3 lžíce krému z mascarpone, moučkového cukru, citronové kůry a šťávy.
Želatinu vmíchejte do zbylého krému. Přidejte vyšlehanou smetanu. Odleželou náplň dejte na rozrolovaný plát a vše srolujte.