Maliny a mascarpone? Skvělá kombinace nejen k čaji o páté!
Ingredience: na 10 porcí
Piškot:
● 4 vejce
● 70 + 30 g cukru krupice
● 70 g hladké mouky
● 30 g mletých mandlí
● citronová kůra
Vanilkový krém:
● 300 ml mléka
● 1 vanilkový puding
● 40 g cukru krupice
● 60 g másla
Na dokončení:
● 100 g mascarpone
● čerstvé maliny
● čerstvý rybíz a máta
● moučkový cukr
Postup:
Troubu předehřejte na 195 ˚C. Bílky vyšlehejte se 70 g cukru. Žloutky krátce prošlehejte se zbývajícím cukrem (30 g) a kůrou. Část sněhu přidejte ke žloutkům. Nalijte je do zbytku sněhu a stěrkou zapracujte. Přidejte mouku a mleté mandle. Rozetřete na připravený plech.
Dejte péct na 11 min. Připravte si puding, nechte zhoustnout. Vmíchejte cukr a máslo. Krém přelijte do misky, zakryjte fólií a dejte do lednice vychladit. Krém poté vyšlehejte do hladka, přidejte mascarpone a zašlehejte.
Rovnoměrně rozetřete na piškot a dejte maliny. Zaviňte. Na talíři ozdobte ovocem a posypte cukrem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 17 Kč