Luxusní roládka plná zdravého chřestu se hodí i pro ty, kdo nechtějí tloustnout.
Ingredience na 4 porce:
1 ks vepřové panenky
2 vejce
balíček zeleného chřestu
2 lžíce bazalkového pesta
100 g anglické slaniny
1 stonek jarní cibulky
1 lžíce listové petržele
1 lžíce čerstvé pažitky
1 lžička másla
1 lžíce soli
2 špetky pepře
Postup:
Nejprve vepřovou panenku rozkrojte tak, abyste získala velký plát, který pak snadno zarolujete. Maso přes potravinářskou fólii rozklepejte. Nyní maso osolte, opepřete a potřete vrstvou pesta např. z medvědího česneku.
Vejce rozšlehejte, osolte a na lžičce másla z nich na střední pánvi usmažte omeletu. Tu pak položte na připravené maso a posypejte nasekanou jarní cibulkou, petrželkou a pažitkou.
Tři stonky chřestu omyjte a odřízněte jim dřevnatou spodní část. V cedníku je spařte litrem vroucí vody. Chřest pak položte na střed omelety a celou takto připravenou vepřovou panenku zarolujte přes delší stranu.
Roládu osolte, opepřete a obalte plátky anglické slaniny. Troubu předehřejte na 180 0C. Naplněnou a obalenou panenku zprudka osmažte na pánvi ze všech stran.
Maso přendejte do pekáče a v troubě ho dopečte během cca 20 min. Hotovou roládu nechte po upečení několik minut odpočívat, než ji začnete krájet. Servírujte ji například s bramborovou kaší a výpekem z masa.
Doba přípravy: 60 min
Cena: 250 Kč
Tak tohle musím vyzkoušet! Roláda z chřestu seženete ve městě Brně, kde je čerstvý chřest skoro na každym rohu. Určitě to bude stát za to!
Výborný nápad spojit chřest s vepřovou panenkou! Roláda vypadá elegantně, určitě ji brzy vyzkouším. Ráda experimentuji s bylinkami, tak tomu receptu dodám něco svého.
Hej, já jsem zkusila tuhle roládu a byla super! Mám ráda takový lehčí jídla na oběd, nechtěla jsem se zas nacpat něčim těžkym.
Ahoj, tenhle recept mi zní skvěle! Mám ráda chřest a tahle kombinace s vepřovou panenkou vypadá fakt lákavě. Doufám, že se mi to povede udělat taky tak dobře.