Suroviny pro 2 osoby:
300 g nízkého roštěnce
1 lžíce dijonské hořčice
50 ml worcesterské omáčky
sůl
mletý pepř
olej
Postup:
Roštěnec nařežeme na straně blány, vetřeme marinádu, kterou jsme si připravili z hořčice, oleje, worchestru, soli a pepře, a rychle orestujeme na rozpáleném oleji. Když se maso zatáhne, otočíme ho a opečeme i z druhé strany.
Potom maso vložíme v pekáči na 5 minut do vyhřáté trouby na 160 °C, otočíme a pečeme ještě 10 minut. Zkoušíme, zde už je pečené. Pokud se po promáčknutí prstem maso příliš „houpe“, je moc měkké, není ještě dostatečně pečené.
Obrátíme je a opět vložíme do trouby na dalších 5 minut. Opět vyzkoušíme. Je možné, že celkové pečení vyjde v součtu až na půl hodiny. Vždy záleží na množství, kvalitě masa a typu trouby. Po upečení necháme roastbeef vychladnout a krájíme na velmi tenké plátky.