Rychlá, barevná a sytá večeře, která kombinuje rýži, zeleninu a maso v jedné pánvi.
Ingredience na 2 porce:
● 150 g kuřecích prsou
● 200 g rýže
● 250 g mražené zeleninové směsi
● 1 cibule
● 2 lžíce oleje
● 1 kostka bujónu nebo domácí vývar
● sůl
● pepř
● kurkuma
● kousek másla
Postup:
Na pánvi zpěňte cibuli na oleji, přidejte kuřecí maso nakrájené na kostičky a opečte dozlatova. Maso osolte a opepřete. Poté vsypte rýži a krátce ji restujte, dokud nezprůsvitní.
Přilijte část horkého vývaru, lžičku kurkumy, zamíchejte a nechte tekutinu vsáknout. Postupně dolévejte další vývar, aby byla rýže stále trochu vlhká. Asi po deseti minutách přidejte mraženou zeleninu a nechte vše dusit, dokud rýže nezměkne.
Rizoto dochuťte solí, pepřem a kouskem másla, který mu dodá jemnou chuť. Pokud máte parmazán, můžete jím jídlo posypat. Jde o levnou a zdravou variantu, která zasytí celou rodinu.
Příprava: 30 min
Cena: 90 Kč
Vypadá to jednoduche a levne. Určítě to zkusím, díky za tip!
Rizoto z mražené zeleniny je skvělý nápad na rychlou večeři, hlavně když v týdnu není čas vařit složitá jídla!