Lehkým rizotem okouzlíte partnera i nenadálou návštěvu. Sušené maso se vařením zjemní a změkne, navíc celé jídlo příjemně provoní. Nebojte se použít víno, i když jsou mezi strávníky děti. Alkohol se v průběhu přípravy vyvaří. Vždy ale použijte kvalitní víno, i když je „jen“ na vaření.
Suroviny:
100 g sušeného hovězího či krůtího masa Fine Gusto
olivový olej
1 cibule
150 g rýže na rizoto
400 ml kuřecího vývaru
100 ml suchého bílého vína
bazalka nebo bazalkové pesto
50 g sušených rajčat lžíce másla
parmezán sůl, pepř
Postup:
Středně velkou cibuli si nakrájíme nadrobno. Na rozpáleném oleji ji orestujeme a přidáme rýži na rizoto. Promícháme a zalijeme bílým vínem. Za občasného míchání necháme víno vyvařit. Potom podléváme vývarem, aby směs zůstávala stále mírně zalitá.
Rizoto necháme vařit na středním ohni 15 minut, potom do něj přidáme sušené maso a nakrájená sušená rajčata.
Dochutíme bazalkou či bazalkovým pestem a solí. Zmírníme oheň a necháme společně vařit ještě přibližně 5 minut, aby se chutě propojily. Poté přidáme lžíci másla, a pokud máme chuť, tak i trochu nastrouhaného parmezánu.
.