Nádech medu a zázvoru udělá z rizota opravdový hřejivý podzimní pokrm!
Ingredience: 1 dýně (na kostičky), 220 g rýže, 60 ml olivového oleje, 1 lžíce medu, 850 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 řapíky, zázvor, 160 ml bílého vína, šťáva z citronu, 2 lžíce mascarpone, sůl, pepř
Postup: Dýni pokapejte 2 lžícemi oleje. Osolte a opepřete. Pečte ji 15 minut, potom ji vyndejte a zakapejte ½ lžíce medu. Vraťte do trouby na 15 minut.
Nakrájenou cibuli 2–3 minuty opékejte. Pak přidejte zázvor a rýži a míchejte, aby se všechna obalila. Vlijte víno a vařte, dokud se neodpaří. Přilévejte vývar a vařte, dokud nebude rýže hotová. Osolte a opepřete a vmíchejte mascarpone.