Rizoto má rychlou přípravu a tohle s krevetami opečenými na másle, svěžím hráškem a chilli papričkou je přímo vynikající.
Potřebujete:
✿ 2 cibule
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 300 g jasmínové rýže
✿ 1/2 lžičky kurkumy
✿ 700 ml drůbežího vývaru
✿ 1 chilli papričku
✿ 100 g hrášku
✿ 350 g loupaných krevet
✿ 1 lžíci másla
✿ 1 citron
✿ sůl, pepř
✿ bylinky
1. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte ji na rozpáleném oleji. Přidejte rýži a kurkumu, dobře promíchejte a zalijte horkým vývarem. Zakryjte poklicí a duste zvolna asi 15 minut.
2. Krevety dobře propláchněte, na másle zprudka krátce opečte, zastříkněte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
3. Chilli papričku omyjte, podélně rozkrojte, odstraňte semena a nakrájejte najemno. Hrášek propláchněte pod horkou vodou a s chilli papričkou přimíchejte k rýži. Rizoto na talířích poklaďte krevetami a posypejte bylinkami. Podávejte případně s plátky citronu.
 
					
				 
		 
		 
		 
		 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
			 
			 
			 
			 
				 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					
Já jsem s vařením teprv začala a rizoto je pro mě velká výzva. Ale tohle vypadá jako skvělý recept! Krevety a chilli musí být super kombinace.
Tohle rizoto s krevetami zní naprosto lahodně! Krevety opečené na másle jsou určitě skvělou volbou. Už se těším, až to vyzkouším u nás doma.