Rizoto máte hotové raz dva a v kombinaci se středně propečenou panenkou chutná famózně.
Suroviny:
1 menší vepřová panenka
2 hrnky kulatozrnné rýže
1 vrchovatá polévková lžíce kari koření
2 stroužky česneku
1 žlutá cibule
2 dl bílého suchého vína
olivový olej
sůl, pepř
čerstvý nebo sušený tymián
Postup:
Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Po 2 minutách přidejte prolisovaný česnek. Nyní nasypejte do pánve rýži, zalijte ji litrem vody a nechte vařit pod pokličkou.
Vepřovou panenku nakrájejte na špalíčky, ochuťte je solí a pepřem a z obou stran orestujte. Do rýže nalijte víno a přijdete do ní kari koření. Na talíř rozprostřete rizoto a na něj poklaďte panenku. Přelijte ji výpekem a dozdobte tymiánem.
Náš tip
Trocha šafránu v rizotu vykouzlí nezaměnitelnou chuť.