Recept na vynikající špenátové rizoto, které zvládne připravit i kuchařský začátečník.
Příprava: 40 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 22 Kč
Suroviny na 4 porce
– 4 velké hrsti umytých lístků čerstvého špenátu
– 270 g hnědé nebo bílé rýže
– 1 lžíce oleje
– 50 g másla
– 2 cibule
– 850 ml zeleninového vývaru
– 150 ml bílého vína
– 60 g nastrouhaného parmezánu
Postup
1. V pánvi rozehřejte olej s máslem a orestujte nasekanou cibuli. Přidejte rýži a minutu míchejte. Podlijte vínem a nechte ho vsáknout. Rýži zalijte vývarem a nechte vsáknout, občas promíchejte. Vývar přidávejte postupně, dokud se rýže neuvaří.
2. K rýži přimíchejte špenát a povařte do změknutí. Odstavte a vmíchejte parmezánem.