Velice jednoduché rizoto, které připraví i ti méně zdatní, avšak jeho chuť se rovná i těm, která podávají ve výběrových restauracích.
Ingredience: 250 g mletého vepřového masa, 2 menší cibule, 250 g hovězího masa, hrst sušených rajčat, 3 stroužky česneku, 2 červené papriky, špetka chilli, špetka kari, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička nastrouhaného zázvoru, 2 hrnky rýže, 3 hrnky vody, 4 až 5 hřebíčků, pepř, sůl
Postup: Hovězí maso nakrájíme na malé nudličky, přidáme nakrájený česnek, sušená rajčata, 2 lžíce oleje a necháme odležet v chladu. Uvaříme rýži, pro lepší chuť do ní přidáme cibuli, do které zapíchneme hřebíčky a ještě ji osolíme.
Osmahneme v pánvi na oleji cibulku, přidáme mleté vepřové maso, orestujeme ho a až pak přidáme koření. Vše promícháme.