Že už jste italského rizota přejedení? V tom případě vyzkoušejte něco vskutku netradičního.
Suroviny:
2 hrnky jasmínové rýže
350 g mletého hovězího masa
3 vejce
hrst nasekané jarní cibulky
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rybí omáčky
lžíce octa
špetka čerstvého nebo sušeného chilli
sůl, pepř
rostlinný olej na restování
1 šalotka
Postup:
Rýži uvařte dle návodu na obalu. Nyní nakrájejte šalotku na menší kusy a zprudka ji orestujte na pánvi na rostlinném oleji. Na pánev přihoďte mleté maso a zamíchejte. Ochuťte maso sójovou a rybí omáčkou, špetkou chilli, solí a pepřem. Ještě chvilku míchejte.
Mezitím uvařte ztracená vejce.
Dejte do kastrůlku ohřát vodu a přidejte do ní lžíci octa. Jakmile se voda začne vařit, udělejte vařečkou ve vodě vír a rozklepněte do něj vejce. Míchejte 2 minuty a pak je vytáhněte. Na rýži rozprostřete maso a přidejte vejce. Rozpulte ho až na talíři a posypejte nasekanou jarní cibulkou.