Řízek s rýží a omáčkou? A proč ne – vyzkoušejte a souhra chutí vás mile překvapí!
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ sůl, pepř
✿ 1/2 hrnku hladké mouky
✿ 2 vejce
✿ 1 hrnek panko strouhanky nebo 4 ks bílého toustového chleba
✿ olej
Na Tonkatsu omáčku:
✿ 1/4 hrnku kečupu
✿ 1 lžíci worchesterské omáčky
✿ 1 lžíci sójové omáčky
✿ 1/4 lžičky dijonské hořčice
✿ 1 lžičku sladkého vína
1. V malé misce smíchejte všechny omáčky, kečup, hořčicí a víno a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
Panko strouhanku můžete vyrobit z nahrubo nastrouhaného bílého toustového chleba bez kůrek, usušit ji na pečicím papíru 3 minuty v troubě při 150 °C a nechat vychladnout.
2. Kuřecí prsa nakrájejte na čtyři tenké plátky. Osolte je, opepřete,a důkladně obalte v mouce, rozšlehaných vejcích a panko strouhance. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje, vložte do něj špejli a osmažte řízečky z obou stran do zlatohněda.
3. Hotové řízečky dejte okapat na papírový ubrousek a nakrájejte je na plátky. Podávejte s rýží a trochou omáčky.