Tento recept à la máma převzala Agáta Prachařová od své matky, známé herečky Veroniky Žilkové, která je vyhlášenou kuchařkou.
Ingredience: 4 kuřecí prsa, 1 až 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, strouhanka, sůl, tuk na smažení
Kaše: 500 g brambor, 4 mrkve, 1 smetana, 1 dl mléka, 2 stroužky česneku, sůl
Postup: Omytá a osušená kuřecí prsíčka lehce naklepeme, z obou stran posolíme a postupně obalujeme v mouce, vejci rozšlehaném s vodou (na jedno vejce lžíce vody; někdo dává pivo) a nakonec ve strouhance. V rozpáleném tuku smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařenými bramborami či bramborovou kaší. V tom případě je vhodný doplněk zeleninový salát. Na cestách konzumujeme s chlebem a okurkou.
Taková česká klasika. Pokud chcete netypickou kaši, brambory a mrkev uvaříme dohromady. Zalijeme smetanou, mlékem, přidáme máslo, sůl a prolisovaný česnek. Vše promixujeme dohladka a podáváme s řízkem.