V italštině znamená primavera jaro. Co takhle si přivolat kus tepla domů, i uprostřed zimy?
Ingredience: na 5 porcí
● 300 g hrášku
● 4 šalotky
● 3 jarní cibulky
● 1 stroužek česneku
● 250 g zelených fazolek
● 1,3 l kuřecího vývaru
● lžíce olivového oleje
● 100 ml bílého vína
● 100 g parmazánu
● citron
● sůl
● pepř
Postup:
Nakrájejte si cibulky a česnek. Vývar v hrnci uveďte do varu. Vedle rozpalte olej a polovinu másla, vsypte cibulky, česnek a nechte zesklovatět. Pak vsypte rýži a přilijte víno.
Dejte dvě sběračky vývaru a sledujte hodiny – bude zapotřebí 18 min. Míchejte, aby zrnka rýže nasákla vývar, a přidávejte další sběračky. Po 15 min přidejte zeleninu.
Použijete-li mražený hrášek a fazolky, přelijte je ještě na cedníku vroucí vodou a propláchněte studenou, aby si zachovaly barvu. Než sundáte z plotny, vmíchejte zbylé máslo, parmazán a zakápněte vývarem. Podávejte s citronem, případně můžete s rybou.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 23 Kč