Tento salát se výborně hodí jako hlavní jídlo do teplých jarních či letních dnů.
Suroviny na 4 porce – 200 g kuřecích prsou – 1 lžíce olivového oleje – sůl, pepř – 50 g parmezánu – 2 římské saláty
Na zálivku – 2 žloutky – 2 lžíce citronové šťávy – 1 lžička dijonské hořčice – 120 ml olivového oleje – 1 lžíce balzamikového octa
Postup
1. Římské saláty omyjte a odřízněte tvrdý košťál. Listy zbavené košťálu nakrájejte nebo natrhejte na menší kusy.
2. Na zálivku prošlehejte žloutky, citronovou šťávu, dijonskou hořčici, olivový olej a balzamikový ocet. Zálivku vmíchejte do salátu.
3. Kuřecí prsa omyjte, osušte a z obou stran osolte a opepřete. Osmažte je zprudka na pánvi na rozpáleném oleji.
4. Na talíře naservírujte salát a navrch dejte kuřecí prsa a tenoučké plátky parmezánu.