Můžete si je připravit s různými druhy ovoce. Skvělé jsou s kiwi nebo s borůvkami. Místo zakysané smetany můžete použít tvaroh.
Ingredience:
Na těsto:
● 150 g špaldové mouky
● 120 g hladké mouky
● 130 g cukru
● 4 vejce
● 1 prášek do pečiva
● 100 ml oleje
● 50 ml mléka
Na dohotovení:
● 750 g zakysané smetany
● 200 g bílé čokolády
● 400 g jahod
● 2 balení červené dortové želatiny
Postup:
Vejce ušlehejte s cukrem do husté pěny. Přidejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva, olej a mléko. Ušlehejte hladké těsto a nalejte ho na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 0C a pak nechte korpus vychladnout. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Zamíchejte do zakysané smetany a krém rozetřete na korpus.
Pak ho poklaďte pokrájenými jahodami. Želatinu připravte podle návodu a nalejte na koláč. Nechte ho ztuhnout zhruba 60 min v chladu.
Příprava: 60 min
Cena: 100 Kč
Zní to moc dobře! Citrusové ovoce by mohlo dodat skvělou svěžest. Už se těším, až to vyzkouším se svými studenty v umělecké dílně.
Parádní recept, díky! Už mám plány vyzkoušet různé kombinace ovoce. Možná ještě pááár fotek procesu a mám to jako inspiraci pro přátele!