Jahodové řezy s tvarohem a želatinou jsou ideální volbou pro návštěvu, kterou chcete potěšit dobrým moučníkem.
Suroviny
Na těsto – 200 g hladké mouky – 200 g krupicového cukru – 5 vajec – 5 lžic mléka – 4 lžíce oleje – ½ balení prášku do pečiva – pečicí papír
Na náplň – 200 g polotučného tvarohu – 200 g zakysané smetany – 100 g másla – 2 lžíce moučkového cukru – 250 g jahod – 2 balíčky želatiny
Postup
1. Vejce vyšlehejte s mlékem, olejem a cukrem. Pak do směsi zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
2. Změklé máslo vyšlehejte s tvarohem, zakysanou smetanou a cukrem. Hotový korpus potřete tvarohovou náplní a navrch dejte pokrájené jahody.
3. Želé připravte podle návodu a pak želatinou přelijte jahody a tvarohovou směs. Nechte dobře zatuhnout.