Ještě předtím, než nanesete na těsto tvarohovou náplň, potřete ho džemem. Skvěle bude chutnat malinový, ale s tvarohem si dokonale rozumí i povidla.
Ingredience na 1 plech:
Na těsto:
● 300 g hladké mouky
● 150 g změklého másla
● 1 vejce
● 100 g cukru
● 1 lžička nastrouhané citronové kůry
Na náplň:
● borůvky nebo borůvkový kompot
● 500 g měkkého tvarohu
● 250 g zakysané smetany
● 1 vejce
● 1 žloutek
● 200 g moučkového cukru
● 1 vanilkový cukr
Na drobenku:
● 2 žloutky
● 1 lžíce másla
● 100 g mletých mandlí
● 100 g krupicového cukru
● 1 lžička mleté skořice
Postup:
Všechny suroviny na drobenku promíchejte tak, aby vznikla drobivá směs. Dejte ji na chvilku do mrazáku. Na těsto nasypte do mísy mouku, cukr, kůru a přidejte změklé máslo a vejce.
Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Vyválejte ho na velikost plechu. Ten vyložte pečicím papírem a těsto na něj přendejte. Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, vejcem, žloutkem a cukrem.
Krém naneste na borůvky, které jste nasypala na těsto, uhlaďte a navrch nasypte vychladlou drobenku. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 oC. Pečte asi 40 minut.
Příprava: 60 min
Cena: 150 Kč
To je přesně ten recept, co jsem hledala! Tvarohové řezy s drobenkou jsou moje oblíbené. Děkuji za tip na povidla!
Haha, vždycky se snažím dělat jednoduché řezy, ale tenhle recept vypadá složitě. Asi zkusím ten malinový džem, zní to fakt dobře!
Wow, to vypadá fakt dobře! Chtěla bych to zkusit, ale asi nahradím borůvky malinami, mám je radši.