Svěží kombinace listových salátů a lososa je na léto jako stvořená.
Ingredience:
2 filety lososa
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
hrst rukoly
hrst polníčku
hrst baby špenátu
1 menší červená cibule
8–10 cherry rajčátek
½ citronu
Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
šťáva z ½ citronu
sůl, pepř dle chuti
Postup:
Filety osolte, opepřete a lehce pokapejte citronovou šťávou. Na pánvi rozpalte olivový olej a lososa opečte z každé strany cca 3–4 minuty.
Po opečení nechte krátce odpočinout a poté roztrhejte na větší kousky.
Do větší mísy dejte rukolu, polníček, špenát, červenou cibuli a cherry rajčátka.
Smíchejte všechny suroviny na zálivku v malé misce nebo skleničce a promíchejte.
Zeleninu smíchejte se zálivkou. Navrch naaranžujte kousky restovaného lososa (anebo ho vmíchejte rovnou do salátu). Ozdobte plátky citronu.
Recept vypadá jednoduše a chutně. Doma určitě zkusím, lososa už mám ráda dlouho!
Tak tohle vypadá vážně moc dobře! Miluju kombinaci salátu a lososa, je to vždycky osvěžující hit na léto.