Vyroste vám za týden, konzumovat ji můžete bez jakékoliv úpravy a vždycky bude chutnat skvěle. Ještě ke všemu má i léčivé účinky. Řeřicha je hotovým darem z nebes. Používáte ji i vy?
Dokonce i kvete, ale málokdo její květy uvidí, protože ji zkonzumuje dřív, než stačí rozkvést. Řeřicha je skvělá do salátů, tvarohových pomazánek, bylinkových zálivek, ale skutečně nejlépe chutná s chlebem namazaným máslem nebo lučinou.
Vyléčí infekci i zánět
Bylinka obsahuje velké množství vitaminu C, beta karoten, antioxidanty, draslík, železo, hořčík i vápník. Díky všem těmto látkam posiluje imunitu, vyléčí kdejakou infekci a zlepší trávení.
Dokáže tělo vyčistit od nebezpečných látek a zabraňuje vzniku zánětu močového měchýře.
Postačí jí vata
Vypěstovat si řeřichu zvládne úplně každý. Najděte si misku, například od margarínu nebo od menší zmrzliny a vyložte ji mokrou vatou. Na ni rovnoměrně rozvrstvěte semínka a nechte je růst na okenním parapetu, kam dopadají sluneční paprsky.
Každý den bohatě zálevejte. Za týden pak můžete začít sklíčet první úrodu. Po zastřihnutí vám řeřicha zase doroste.