Nejenže krásně vypadají díky své rubínové barvě, ale především výborně chutnají.
Ingredience:
řepové chipsy
4 střední řepy
2 lžičky olivového oleje
špetka soli a pepře
špenátové chipsy
2 hrnky čerstvého listového špenátu
1 lžíce olivového oleje
italské koření (hotovou směs nebo oregano a bazalku)
špetka soli
Postup
Předehřejete troubu na 180 °C. Omyjte 4 řepy a důkladně je očistěte, ale neloupejte.
Řepu nakrájejte na tenké plátky, které v míse promíchejte s olivovým olejem. Přidejte sůl. Pečte 10 minut, pak plátky řepy otočte a pečte dalších 5–10 minut.
Špenát promíchejte v míse s olivovým olejem, kořením a solí. Vyložte plech pečicím papírem, na něj vyskládejte v jedné vrstvě špenát a pečte 8 minut.
Něco navíc
Díky tomu, že je budete péct v troubě místo smažení v oleji, jsou zdravější náhradou za ty klasické.