Suroviny na 2 porce:
● 2 červ. řepy
● 1 lž. hořčice
● 1 lž. sladké papriky
● 1 rohlík
● hrst sekaných bylinek
● 100 ml zel. vývaru
● 1 žloutek
● sůl a čerstvě mletý pepř
Na obložení:
● 2 lž. oleje
● 2 burgerové housky
● 2 lž. tatarky
● 1 rajče
● 2 hrsti ledového salátu
● 2 kolečka cibule
● 2 vejce
Postup:
Rohlík namočíme do vývaru, uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme a vymačkáme. Přidáme hořčici, papriku, žloutek, sůl, pepř, bylinky.
Přidáme vymačkaný rohlík. Promícháme. Vytvarujeme 2 placky a opečeme na oleji. Vedle usmažíme dvě volská oka. Servírujeme v rozehřáté křupavé housce s tatarkou, salátem, cibulí a volským okem.