Štrúdl plněný rebarborou a opraženou strouhankou, upečený dozlatova je vynikající a svěží moučník. Perfektní dobrota pro víkendovou návštěvu.
Potřebujete:
✿ balíček listového těsta
✿ 500 g rebarbory
✿ 200 g třtinového cukru
✿ 100 g másla
✿ 5 lžic strouhanky
✿ 2 žloutky
1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na 2cm špalíčky, posypejte 50 g cukru a necháme 15 minut odstát. Na rozehřátém másle opražte strouhanku, vmíchejte zbylý cukr, oddělte 1/3 a tu promíchejte s rebarborou.
2. Listové těsto rozválejte, rozetřete na něj rebarborovou směs, posypejte zbylou opraženou strouhankou a zakapejte 50 g rozpuštěného másla. Zaviňte a přendejte na plech s pečicím papírem a povrch potřete rozšlehanými žloutky.
3. Pečte v troubě při 190 °C dozlatova asi 20 minut. Ještě horký štrúdl pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.