Sladký rebarborový sirup se bude hodit v létě třeba pro přípravu skvělé domácí limonády, která v horkých dnech příjemně osvěží, a navíc chutná báječně. Můžete ho využít i do koktejlů, jako je třeba gin fizz, jemuž dodá skvělý říz.
Potřebujete:
✿ 1 kg rebarbory
✿ 250 g cukru
✿ 250 ml vody
✿ 1 citron
✿ 1 lžička kyseliny citronové
1. Omytou rebarboru nakrájejte na menší, cca 2 cm velké, kousky a dejte je do středně velkého kastrolu. Přidejte k nim cukr, vodu, šťávu z jednoho citronu a pozvolna přiveďte k varu.
2. Vařte rebarborovou směs pod pokličkou asi 30 minut, dokud rebarbora opravdu nezměkne. Pak stáhněte z plotýnky. Nakonec přidejte ještě lžičku kyseliny citronové a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
3. Vzniklý rebarborový sirup přelijte do čistě vymytých uzavíratelných skleněných lahví. Skladujte je v chladu a ve tmě. Načatý sirup pak uchovávejte v lednici.
Článek je fakt super, rebarboru máme na zahradě, tak ji aspoň konečně zužitkujeme. Dám to vyzkoušet dceři, ta teď doma pořád experimentuje s domácími limonádami!
Tady v Plzni je rebarbora poměrně populární, ale tenhle sirup jsem ještě nezkoušela. Vypadá to skvěle, asi to o víkendu vyzkouším a přidám právě do ginu.
To vypadá na super osvěžení na léto! Rebarborový sirup bych určitě zkusila i do mojí oblíbené limonády s mátou a citronem, to musí být lahodné.