Suroviny: 180 g hladké mouky 150 g ovesných vloček 200 g třtinového cukru 170 g másla ½ lžičky prášku do pečiva ¼ lžičky soli Na náplň: 200 g rebarbory 250 g jahod 1 lžíce citronové šťávy 100 g cukru krupice 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup: Přikryjeme hrnec, do kterého jsme vložili rebarboru, jahody a citronovou šťávu, a vaříme na za občasného míchání 8–12 minut, až ovoce změkne.
Cukr promícháme se škrobem a přidáme k ovoci. Ovoce mícháme, dokud se nezačne vařit, pak trvá asi minutu, než zhoustne. Troubu předehřejeme na 180 °C. V míse promícháme šlehačem mouku, ovesné vločky, cukr, máslo, prášek do pečiva a sůl.
Mícháme tak dlouho, až se udělá drobenka. Asi hrnek a půl drobenky si necháme stranou, zbytek natlačíme prsty na dno vymazané pečicí formy velké 33×23 cm. Na těsto rozetřeme náplň.
Nakonec koláč posypeme drobenkou, kterou jsme si nechali stranou, a pečeme 30–35 minut.
Necháme vychladnout..