Věděli jste, že rebarborová polévka chutná opravdu skvěle teplá i studená?
Ingredience:
1 kg rebarbory
0,5 l zeleninového vývaru (ideálně doma udělaného)
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce zakysané smetany
sůl, pepř
tabasco
čerstvá bazalka nebo máta na ozdobu
Postup:
Rebarboru si oloupejte a nakrájejte na cca 5cm kusy. Vývar přelijte do hrnce a začněte ho zahřívat. Po cca 10 až 15 minutách do něj přidejte rebarboru a vařte na mírném plameni a pod pokličkou přibližně 5 minut.
Polévku rozmixujte a dochuťte ji solí, pepřem, trochou cukru a tabascem. Ozdobte ji čerstvou bylinkou. Podávejte s opečenou bagetkou.
Já mám moc ráda rebarboru, ale na polévku jsem si netroufla. Tenhle recept mě ale hodně zaujal, takže asi dám na doporučení a vyzkouším. 🙂
Nevedela jsem, že s rebarborou se dá udělat i polévka. Vyzkouším, vypadá to dobré!
Musím přiznat, že rebarboru jsem vždycky jen pekla nebo dělala z ní kompot, ale tato polévka vypadá lákavě. Zkusím ji určitě připravit. Díky za inspiraci!