Raw pochoutky jsou zdravější varianta mlsání, bez mouky a cukru, mohou je i lidé s alergií na lepek.
Potřebujete:
✿ 150 g mandlí
✿ 100 g datlí
✿ 1 lžíci kokosového oleje
✿ 100 g namočených kešu oříšků
✿ 100 ml vody
✿ javorový sirup nebo med
✿ 1/2 limetky
✿ 200 g jahod + 6 na zdobení
✿ lístky máty
1. Mandle, datle a trochu kokosového oleje rozmixujte na hrubší základ. Do forem na muffiny, vyložených papírovými košíčky, dejte po lžíci směsi a pomocí prstů vytvořte košíčky. Vložte do lednice.
2. Kešu oříšky, vodu, javorový sirup, šťávu z limetky a kokosový olej rozmixujte dohladka na krém. Krémem pak plňte připravené košíčky tak, aby byl pár milimetrů od okraje. Polovinu jahod rozmixujte, přeceďte a vyšlehejte je do pěny.
3. Na každý košíček nalijte tenkou vrstvu jahodové pěny. Vršek košíčků ozdobte čerstvými jahodami a lístky máty a dejte znovu do lednice ztuhnout.